برنامه پنجم: تاریخ‌گرایی در معماری معاصر ایران به روایت برج آزادی

 

برج آزادی که پیش از انقلاب «بنای یادبود شهیاد آریامهر» نام داشت، برای بزرگداشت دو هزار و پانصدمین سال بنیان‌گذاری شاهنشاهی ایران ساخته شد و در مهرماه ۱۳۵۰ هم‌زمان با برگزاری جشن‌های دوهزار و پانصدساله گشایش یافت. این برج به زودی به نماد شهر تهران و ایران مدرن تبدیل شد و در جریان انقلاب سال ۱۳۵۷ حضوری نمادین پیدا کرد.

برج آزادی بنای مدرنی است که با نگاه به فرهنگ و معماری تاریخی ایران ساخته شده و میراث معماری این سرزمین را در دوران پیش و پس از اسلام در خود بازتاب است.  

در برنامه تاریخ‌گرایی در معماری معاصر ایران به روایت برج آزادی، ابتدا توضیحاتی درباره پیشینه تاریخی طراحی و ساخت برج آزادی داده خواهد شد. سپس به معرفی معمار بنا، مهندس حسین امانت و سوابق علمی و تجربی او می‌پردازیم. در ادامه وارد فضای داخلی برج آزادی می‌شویم. از طبقه زیرزمین تا پشت‌بام بالا می‌رویم و در هر طبقه درباره مبانی معماری و چگونگی ساخت فضاهای گوناگون صحبت می‌کنیم. در مسیر بازگشت نیز فضاهای زیرزمینی برج شامل موزه اولیه شهیاد و بخش‌های الحاقی مانند سالن مولتی ویژن و تالار ایرانشناسی را می‌بینیم و درباره آن‌ها توضیحاتی را می‌شنویم.

  • کارشناس این برنامه، آقای حمیدرضا حسینی، پژوهشگر تاریخ معاصر و نویسنده مقاله «برج و میدان آزادی» در دانشنامه تهران بزرگ است.
  • زمان:

    این برنامه ۲ بار در روزهای ۲۳ اردیبهشت‌ و ۴ شهریورماه ۱۴۰۱ برگزار شده است.

  • مدت برگزاری:

    ساعت ۹:۳۰ تا ۱۲:۳۰

  • مکان:

    میدان آزادی

  • قیمت:

    ۲۵۰ هزار تومان

  • خدمات:

    راهنمای رسمی گردشگری، کارشناس، پرداخت ورودیه‌ها، پذیرایی نیم‌روزی، اهدای مگنت یادبود

  • ثبت‌نام:

    اکنون این برنامه در نوبت برگزاری نیست. در صورت تمایل به رزرو یا برگزاری اختصاصی با شماره ۰۹۰۱۴۲۱۶۲۶۳ تماس بگیرید.

برگزاری این تور را به دوستان‌تان خبر دهید

۰ پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *