برنامه چهارم: صد سال سینمای ایران از آبی و رابی تا درباره اِلی
وقتی در ۲۷مرداد ۱۲۷۹ خورشیدی (۱۸اوت ۱۹۰۰میلادی) دسته اسباب سینماتوگراف در بندر اوستاند بلژیک چرخید و از مظفرالدین شاه فیلم گرفت، سینمای ایران متولد شد. سینمایی که اکنون بیش از ۱۲۰ سال عمر دارد، ساخت هزاران فیلم سینمایی را در کارنامه خویش به ثبت رسانده و افتخارات زیادی را در سطح جهانی رقم زده است.
در سال ۱۳۷۳ خورشیدی، یک سال پیش از صد سالگی سینمای جهان، سینماگران ایران به صرافت افتادند که اسناد سینمای وطنی را گردآوری کنند تا وقتی صدساله می شود، موزه ای از آنِ خود داشته باشد. بدینترتیب، گردآوری اسناد سینمای کشور از همان سال در خیابان لاله زار – مهد سینماهای ایران- آغاز شد و موزه سینما با یاری و همت کسانی مانند عزت الله انتظامی، عباس کیارستمی، جمال امید، امیر اثباتی، بهزاد رحیمیان و عزیزالله ساعتی شکل گرفت. این موزه از سال ۱۳۸۱ به عمارت باغ فردوس در خیابان ولیعصر منتقل شد. باغ فردوس یکی از باغها و عمارتهای زیبای دوره قاجار در شمیران است.
در برنامه «صد سال سینمای ایران از آبی و رابی تا درباره الی» به موزه سینمای ایران میرویم و ضمن آشنایی با پیشینه تاریخی باغ فردوس وبازدید از بخشهای گوناگون موزه سینما با چگونگی پیدایی و بالندگی سینمای ایران، جریانهای سینمایی کشور و چهرههای تأثیرگذار سینما در قرن چهاردهم هجری خورشیدی آشنا میشویم.
- روایتگر این برنامه، خانم فرزانه ابراهیمزاده، کارشناس و پژوهشگر تاریخ و خبرنگار حوزه تئاتر است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.